top of page

Näillä vinkeillä lisää eroottista jännitettä

Suhteen alussa seksuaalinen vetovoima on automaattisesti voimakkaampi. Uusi kumppani on kiehtova valloituksen kohde. Kun suhde vakiintuu, jännitys tasoittuu. Toista ei tarvitse enää jahdata ja valloittaa. Tarkoittaako tämä automaattisesti lässähtävää seksielämää?

Seksuaalinen jännite perustuu epävarmuuden ja uutuuden viehätyksen tunteille. Halutessaan ja pyrkiessään johonkin mielihyvähormonia nimeltä dopamiinia erittyy runsaasti kehossa. Joillakin ihmisillä dopamiinin tarve on suurempi kuin

toisilla. Puhutaan myös dopamiiniriippuvuudesta.


Kumpaa kaipaat enemmän: turvaa vai jännitystä?

Haemme yleensä suhteelta kahta pääasiaa: seksuaalista tyydytystä ja emotionaalista turvallisuutta. Riippuen ihmisestä, näiden tarpeiden suhde toisiinsa vaihtelee. Ne ovat kuitenkin toisiaan syöviä asioita. Mitä enemmän suhteessa on turvaa, sitä vähemmän seksuaalisti kipinää. Ja toisin päin.


Pitkässä suhteessa olisi tärkeää saavuttaa tasapaino turvan ja jännityksen välille. Perheen perustaminen, yhteinen arki ja koti sekä toisen tunteminen läpi kotaisin luonnistuvat ydinperhekeskeisessä yhteiskunnassamme melko hyvin. Sen sijaan seksuaalisen jännitteen läsähtäminen tuntuu yleiseltä aiheelta vastaanotoillani.


Säilytä oma yksityisyys parisuhteessa

Tarvitset itsenäisyyttä ja rauhaa säilyttääksesi yhteyden itseesi. Usein kuulee ajatuksen, että suhteessa ei saisi olla salaisuuksia. Tämä ei tarkoita, että kaikkea olisi pakko tai suositeltavaa jakaa.


Emotionaalista tilaa syntyy, kun sallitte toisillenne muitakin läheisiä ihmissuhteita. Omat harrastukset, yhteisöt tai vaikkapa terapia, johon toinen ei työnnä nenäänsä, muistuttaa siitä, että toinen ei koskaan ole itsestään selvyys. Riittävä erillisyys luo jatkuvan mahdollisuuden valloittamiseen.


Molempien osapuolien itsellisyys on sekin olennaista jännityksen tunteen ylläpitämisessä. Uudistumalla, viljelemällä kiinnostuksen kohteita toiselle ja toteuttamalla omia tarpeita näyttäydyt mielenkiintoisena. Elämästään innostunut kumppani vetää puoleensa.


Jännittävät kokemukset lisäävät kiinnostusta

Etäisyyttä ja läheisyyttä voi säädellä myös konkreettisilla valinnoilla. Fyysinen etäisyys antaa sinulle mahdollisuuden ikävöidä kumppaniasi. Nukkumalla eri tiloissa tai järjestämällä oman huoneen molemmille saatte etäisyyttä arkeen. Jotkut parit päätyvät elämään jopa eri asunnoissa.


Vetovoimaa voitte lisätä myös tekemällä yhdessä jännittäviä asioita. Vaihtelua elämään voi luonteesta riippuen lisätä esimerkiksi aloittamalla yhteisen uuden harrastuksen tai lähtemällä ulkomaille. Pientä jännitystä sisältävässä tilanteessa erittyy adrenaliinia, joka syventää ihmisten välistä vetovoimaa silloin, kun kokemus on yhteisesti jaettu.


Jaana Mäntykoski0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page