top of page

Sinkku - oletko väsynyt deittailuun?


Tapaat uuden deittikumppanin. Tutustutte ja tapailette. Vietätte romanttisia iltoja. Yhtäkkiä toinen haluaakin päättää suhteen. Ehkä sinunkaan kiinnostus ei riittänyt sen vakavampaan. Keräät itsesi ja aloitat kaiken alusta. Kuulostaako tutulta?


Deittaillessa sovitetaan yhteen kahden ihmisen kiintymystyylejä

Kumppanin etsintä voi alkaa tuntua suorittamiselta, jos sopivaa ihmistä ei löydy yrityksistä huolimatta. Syytä toistuviin epäonnistumisiin tapailusuhteissa voi toisaalta etsiä myös omasta tavasta asettua ihmissuhteisiin.


Jos sinun on vaikea tulla toimeen oman yksinäisyytesi kanssa, voi läheisyyden tarpeesi muodostua toisen näkökulmasta tukahduttavaksi. Toiselle turvallisuuden tunteen korostuminen voi olla syy romanttisten tunteiden tukahtumiselle.


Jos taas joudut jatkuvasti pettymään, kun kumppanisi esimerkiksi priorisoi kavereitaan sinun sijastasi, saatat muuttua tyytymättömäksi ja orastava suhde päättyy.


Sitoutuminen voi ahdistaa

Asettuminen paljaaksi toisen ihmisen edessä vaatii rohkeutta ja vie voimia. Joskus ihminen valitsee siksi turvallisemman tien ja pitäytyy vain kevyissä deittailusuhteissa.


Läheisyyden välttely voi olla myös tiedostamatonta, jolloin konkreettinen ongelma on vaikeus kiinnostua kenestäkään. Tunteet tällöin tyypillisesti hiipuvat, kun tapailu muuttuu vakavammaksi ja toinen osoittaa tarvitsevuuttaan. Kumppanin rooliksi jääkin vain heikon itsetunnon paikkaaminen aidon tunneyhteyden sijaan.

Jos suhteen molemmat osapuolet ovat ihmissuhteissaan varautuneita ja pelkäävät hylätyksi tulemista, on suhde tyypillisesti myrskyisä ja päättyy muita todennäköisemmin. Tutkimusten mukaan suhde pääseekin vauhtiin parhaiten silloin, kun sen muodostaa kaksi läheisyyteen luottavaisesti suhtautuvaa ihmistä.Lähteet:

Xianchi Dai, Ping Dong & Jayson S. Jia (2014). When Does Playing Hard to Get Increase Romantic Attraction? Journal of Experimental Psychology: General, 143 (2): 521–526. http://zackpreble.com/wp-content/uploads/2016/09/Dai-Dong-Jia-2014.pdf


0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page